NEI therapie

Wat is NEI therapie
NEI is de afkorting van Neuro Emotionele Integratie. 
Dit is een behandelmethode waarmee je snel bij de kern van een lichamelijke of emotionele klacht kunt komen. Wist je dat een lichamelijke klacht meestal ontstaat door niet verwerkte emoties? Door emoties die je niet hebt kunnen loslaten kunnen emotionele blokkades ontstaan. Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen.  Deze blokkades kunnen zorgen voor klachten zoals ongewenst gedrag (je wilt het één maar doet het ander), ongewenst gevoel (je wordt overvallen door nare gevoelens) of lichamelijke klachten (bijvoorbeeld migraine, rugpijn of spanningsklachten). NEI is een methode om deze klachten op een vriendelijke manier op te lossen. Hierdoor zit je weer lekker in je vel en is er ruimte en energie voor wat jij echt graag wil doen! Het fijne aan NEI is dat het geen methode is waarbij veel gepraat hoeft worden. Hierdoor is het voor veel mensen toegankelijk, dus zeker ook voor kinderen. NEI gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van klachten maar om het zoeken naar de oorzaak en deze weg te nemen. 


NEI therapie kan ondersteunen bij emotionele en fysieke klachten

 

Werkwijze
De sessie begint met het bespreken van je hulpvraag. Waar heb je last van? Wat zou je graag willen? Tijdens een sessie maak ik gebruik van een nauwkeurig meetinstrument (een biotensor). Met behulp van de biotensor en het gericht stellen van vragen krijgen we inzichten en wordt duidelijk waar een verstoring zit wat zorgt voor jouw klacht. De biotensor vangt elke trilling op en neemt de onderlinge verschillen waar. Zodra we weten waar een blokkade zit die zorgt voor jouw klacht kun je deze gaan loslaten. De biotensor ondersteunt hierbij. De meeste mensen geven na een sessie aan dat ze  zich opgelucht voelen en dat zij nieuwe inzichten hebben gekregen. Dat is begrijpelijk, je hebt tenslotte een stukje overbodige bagage losgelaten, wel zo fijn! 

NEI is voor jong en oud geschikt. Kinderen vinden de biotensor vaak heel interessant; het lijkt wel een toverstaf! Uiteraard wordt een sessie helemaal afgestemd op de leeftijd van het kind. Een sessie wordt meestal gecombineerd met een kleine activiteit die aansluit bij de interesses. 

 

.
Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?
Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt of een afspraak wil plannen.


Contact
 
E-mailen
Bellen
Instagram