Vriendenprogramma

Het Vriendenprogramma (Vriendentraining) is een fantastische training voor kinderen.  De training kan in een klein groepje of één op één worden gegeven. Met het Vriendenprogramma leert je kind zijn lichaamssignalen herkennen bij stress, spanning, angsten, boosheid en leert het hier op tijd op te reageren.
Kinderen krijgen handvatten om te groeien in weerbaarheid en angsten, piekeren en spanning de baas te worden. De training draagt bij aan veerkracht en zelfvertrouwen. Hierdoor leren kinderen beter om te gaan met de uitdagende momenten in hun leven. Omdat kinderen vooral leren door te doen wordt er veel gebruik gemaakt van spel, beweging en creativiteit! Het programma is door het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) beoordeeld als preventief effectief. Door op een leuke en afwisselende manier aan de slag te gaan kunnen kinderen de dingen die ze gaan leren eigen gaan maken.
De training kan in een klein groepje (op locatie) worden gegeven of één op één (bij jullie thuis). Als ouder wordt je ook betrokken bij de training door bijvoorbeeld oefeningen thuis te doen met je kind. We hebben 8 bijeenkomsten van maximaal 1 uur. Bij de één op één trainingen is maatwerk mogelijk.


Na de training: 
- Kan je kind positiever denken
- Kan je kind zich beter ontspannen
- Weet je kind welke gevoelens er zijn en kan dit bij zichzelf herkennen
- Voelt je kind zich sterker in moeilijke situaties
- Heeft je kind minder last van piekeren en stress

Aanbod trainingen

‘Fijn! Vrienden’
voor kinderen 5 - 7 jaar

Is je kind bang om fouten te maken, vermijdt het nieuwe situaties? Wil je dat je kind meer zelfvertrouwen en veerkracht krijgt? Dan is ‘Fijn! Vrienden’ iets voor jouw kind! ‘Fijn! Vrienden’ is een training voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar. Jonge kinderen leren spelenderwijs om te gaan met angstige, boze en verdrietige gevoelens. Het versterkt de emotionele veerkracht en stimuleert het zelfvertrouwen. De training geeft handvatten zodat je kind in de toekomst beter uitgerust is om uitdagingen aan te kunnen. 


‘Vrienden voor het leven’
voor kinderen 8 - 11 jaar

Is jouw kind snel van slag? Is je kind bang in nieuwe situaties, vermijdt het situaties of is jouw kind bang om fouten te maken? Wil je dat je kind meer zelfvertrouwen en veerkracht krijgt? Dan is ‘Vrienden voor het leven’ iets voor jouw kind!
‘Vrienden voor het leven’ is een training voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar. In deze training leren kinderen positiever te denken en daardoor minder te piekeren. Het versterkt de emotionele veerkracht, leert angsten de baas te worden spanningen aan te pakken en het stimuleert het zelfvertrouwen. Daarnaast ontwikkelt je kind een GroeiMindset en meer oplossingsgericht denken. 


Aanmelden? Klik hier!
 
E-mailen
Bellen
Instagram