Kind & gezin

Soms lopen kinderen vast op school of thuis.  Je zoon of dochter kan dan last hebben van bijvoorbeeld boosheid, faalangst, verdriet of somberheid. Het is dan misschien moeilijk om aansluiting te vinden in de klas, nieuwe vrienden te maken of het fijn te hebben bij een sportclubje.
Soms is er voor de buitenwereld niets zichtbaar, maar kan je kind in de thuissituatie veel aandacht vrage
n. Je hebt van alles al geprobeerd, maar toch blijft je kind terugvallen in bepaald gedrag. Als ouder wil je gewoon dat je kind lekker in zijn of haar vel zit! Een blij kind een blije ouder toch?


Waarbij kan Praktijk Yess! jouw kind helpen? 

Moeilijk in slaap kunnen vallen
Piekeren (een vol hoofd)
Zich niet gehoord en/of gezien voelen
Weinig zelfvertrouwen
Traumatische ervaringen
Fysieke klachten, bijvoorbeeld hoofdpijn
Allergieën
Zich snel buiten gesloten voelen en het gevoel hebben er niet bij te horen
Leerproblemen (leren lezen is lastig of rekenproblemen die aan blijven houden)
Gepest worden of pesten
ADHD
Hooggevoeligheid
Hoofdpijn en buikpijn
Veel huilen (onder andere huilbaby's)


Binnen praktijk Yess! zijn er verschillende mogelijkheden om de slag te gaan met jullie vraag. Samen stemmen we af wat het beste aansluit. Ook is het mogelijk om een combinatie van onderstaande mogelijkheden te maken. 


Kindercoachinig

Met kindercoaching ga ik op een speelse en positieve manier aan de slag met jouw zoon of dochter. Saai is het nooit! Ik maak gebruik van speelvormen en creatieve materialen.  Jouw kind bepaald het tempo. Tijdens mijn sessies ben ik continu op zoek naar de kwaliteiten van jouw kind. Mijn missie is geslaagd als jouw kind zijn kwaliteiten en talenten ziet, kent én accepteert. Op het moment dat dit bereikt is, krijgt je kind vanzelf meer inzicht in z’n gedrag of leert jouw kind omgaan met bepaalde emoties. 
Ook kan ik samen met jou als ouder aan de slag gaat. Waar heb jij vragen over of wat zou je willen aanpakken? Ik denk graag met je mee. Ik kan praktische tips meegeven die je direct thuis kunt toepassen.


 


NEI therapie

Tijdens het coachen van kinderen merk ik vaak dat er sprake is van onverwerkte emotionele blokkades bij kinderen. NEI is een methode om beter te kijken naar wat er achter het gedrag ligt en zo het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt.  Als je maar lang genoeg een emotie wegstopt, niet verwerkt of ontkent krijg je vanzelf klachten.  Denk bijvoorbeeld aan kinderen die slecht slapen, kinderen die vaak buikpijn hebben voor school of juist kinderen die vaak boos of verdrietig zijn.  Als we beter weten waarom je kind deze klachten heeft kunnen we echt aan de slag gaan met de kern van het probleem. Hoe mooi is dat!
Tijdens een NEI sessie maak ik gebruik van een meetinstrument: een biotensor. Kinderen kunnen tijdens de meting gewoon spelen. De meting kan ook via de ouders worden gedaan. Het kind hoeft dan niet aanwezig te zijn. Tenslotte is het ook mogelijk om bij jou als ouder een meting te doen om te onderzoeken of jij nog iets nodig hebt. 

Wil je meer weten over NEI? Klik hier 


Training 'Het vriendenprogramma' 

Het Vriendenprogramma (Vriendentraining) is een fantastische training voor kinderen.  De training kan in een klein groepje of één op één worden gegeven. Met het Vriendenprogramma leert je kind zijn lichaamssignalen herkennen bij stress, spanning, angsten, boosheid en leert het hier op tijd op te reageren. Kinderen krijgen handvatten om te groeien in weerbaarheid en angsten, piekeren en spanning de baas te worden. Omdat kinderen vooral leren door te doen wordt er veel gebruik gemaakt van spel, beweging en creativiteit! Training kan gegeven worden aan kinderen tussen de 5 en 11 jaar. 
Wil je meer weten over de training 'Het vriendenprogramma'? Klik hier

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?
Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt of een afspraak wil plannen.

 

Contact


 
E-mailen
Bellen
Instagram